De wijk nr. 6

Leerlingen interviewen de wijkagent
Leerlingen interviewen de wijkagent

In de politiek, maar ook op lokaal niveau maakt men zich zorgen over de sociale samenhang in wijken in Nederland. Buren kennen elkaar steeds minder, en de individualisering neemt steeds meer toe. Elke buurt heeft echter de mogelijkheid tot sociale samenhang, en Stichting De frisse blik gaat hierbij helpen.

 

De wijk nr. 6 is een filmproject waarbij leerlingen niet alleen hun eigen talenten ontwikkelen op het gebied van film en mediawijsheid, maar waarbij betrokkenheid van de buurtbewoners en alle mogelijkheden voor sociale samenhang centraal staan! 

Drukbezochte première in Terwijde

Drukbezochte première in Terwijde

Zondagmiddag 26 mei vond in de Waterwin in Terwijde, Leidsche Rijn, de première plaats van de films die leerlingen van De Ridderhof maakten van de wijk Terwijde en haar bewoners. Deze feestelijke première was zeer geslaagd! Maar liefst 130 mensen waren speciaal voor de filmvertoning naar de Waterwin gekomen, waaronder de geïnterviewde buurtbewoners en andere betrokkenen. Ook de trotse leerlingen van groep 8 die de films hebben gemaakt waren aanwezig. Het publiek reageerde in de pauze en na afloop zeer enthousiast: ‘Heel erg leuk om een inkijkje te krijgen in het leven van onze buurtbewoners!’, aldus een bezoeker van de première.

26 mei feestelijke filmvertoning in Terwijde!

26 mei feestelijke filmvertoning in Terwijde!

Zondag 26 mei is het dan zover: de filmpremière van 'De wijk nr. 6' in Terwijde! In maart hebben leerlingen van De Ridderhof hun buurtbewoners gefilmd en geinterviewd. Het beeldmateriaal is de afgelopen weken op professionele wijze gemonteerd door De frisse blik, met als eindresultaat openhartige, vrolijke films die de wijk op een verfrissende wijze in beeld brengen. Zondag 26 mei zullen deze films vertoond worden in de theaterzaal van de Waterwin in Terwijde. De inloop is vanaf 15:30 uur en de films zullen vanaf 16:00 uur vertoond worden. De entree is gratis en iedereen is welkom!

Dien nu je beste idee voor de Stad van de Zon in!

Sinds vorige week staat de videozuil van 'De wijk nr. 6' op Basisschool Reflector. Bewoners van Heerhugowaard kunnen hier nu hun beste idee voor de Stad van de Zon indienen. Van een nieuwe speeltuin tot een opgeknapt buurthuis, alle ideeën zijn welkom! Uit alle ideeën wordt uiteindelijk het beste idee gekozen, dat gerealiseerd wordt met behulp van de 500 euro die vanuit het project beschikbaar is. Daarnaast heeft wethouder Monique Stam bekend gemaakt nog 250 euro extra vanuit de gemeente beschikbaar te stellen voor uitvoering van het idee. Bekijk de video om te zien welke goede ideeën voor de wijk al bedacht zijn!

Videozuil in Heerhugowaard geplaatst

Videozuil in Heerhugowaard geplaatst

Na enige tijd in Oude Pekela en Waalwijk gestaan te hebben, is de videozuil van het project ‘De wijk nr. 6’ nu te bewonderen in Heerhugowaard! Woensdag 10 april vond op Basisschool Reflector de feestelijke opening van de videozuil plaats. Hierbij waren alle betrokken leerlingen, de directeur van Reflector en de wethouder aanwezig. De komende tijd worden op de videozuil alle films van het project 'De wijk nr. 6' uit de Stad van de Zon getoond. Daarnaast kunnen bewoners hun beste idee voor de Stad van de Zon indienen. 

De wijk nr. 6 in Terwijde is van start gegaan!

De wijk nr. 6 in Terwijde is van start gegaan!

 Het project De wijk nr. 6 in de wijk Terwijde is 12 maart van start gegaan. Leerlingen van basisschool De Ridderhof hebben dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart de eerste twee lesdagen gehad. De frisse blik kwam tijdens deze dagen in de klas om de leerlingen les te geven over beeldtaal, interviewen en filmen. Aan de hand van verschillende leuke oefeningen in de school brachten de leerlingen hun geleerde vaardigheden in de praktijk. Dinsdag 19 maart krijgen de leerlingen voor de laatste keer les en dan zijn ze klaar om daadwerkelijk de wijk in te gaan om bewoners te interviewen!

Feestelijke opening van de videozuil in Oude Pekela!

Opening van de videozuil
Opening van de videozuil
Heeft u een goed idee voor Oude Pekela? Bezoek de videozuil!
Videozuil geopend met films van het succesvolle project ‘De wijk nr. 6’.
 
Deze week is in de st. Willibrordusschool de videozuil geopend die alle films vertoont van het project ‘De wijk nr. 6’. Waar in het voorjaar de premiere plaats vond in Dorpshuis de Snikke, was het nu een mistige najaarsdag. Alle leerlingen van voormalig groep 7 en 8 van de St. Willibrordusschool waren aanwezig, zelfs de leerlingen die sinds dit jaar op het Dollard College zitten! Ook juf Annemiek was er uiteraard bij. Zo sprak zij over het meest succesvolle project van het afgelopen schooljaar. Met het glas (kinder) champagne geheven en het doorknippen van de slinger was het dan officieel: De opening van ‘De wijk nr. 6 videozuil in Oude Pekela!’

Première Stad van de Zon in COOL

Première Stad van de Zon in COOL

Afgelopen woensdag 11 juli vond in theater COOL in Heerhugowaard de feestelijke premiere plaats van de films over de bewoners van Stad van de Zon. Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Reflector hebben ontzettend leuke en mooie films gemaakt over hun wijk, en hebben deze samen met meer dan tweehonderd buurtbewoners bekeken op groot scherm. Twee van de filmmakers, Sanne en Moos, hebben zelfs nog een daverende speech gegeven voor alle filmbezoekers. Wat was het een gezellige en geslaagde avond! 

 

Klik hier om de foto's te bekijken van de premiere. 

Straatinterviews in Apeldoorn Zuid

Benieuwd naar de films van De wijk nr. 6?

 

Hier is de film te zien met de straatinterviews die door de leerlingen van groep 7 en 8 van de Meester Lugtmeijerschool zijn gemaakt. Zij hebben geinterviewd en gefilmd in de Vogelbuurt, waarna De frisse blik aan de slag is gegaan met de montage. En wat een resultaat! De films waren een groot succes bij de premiere en zullen ook te zien zijn op RTV Apeldoorn!

Geslaagde premiere in de Praktijkschool in Apeldoorn

Als echte filmsterren poseren op de rode loper
Als echte filmsterren poseren op de rode loper

Dinsdagavond 26 juni was het dan zover voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de Meester Lugtmeijer. In het bijzijn van ouders, buurtbewoners en andere belangstellenden ging hun film over de Vogelbuurt in Apeldoorn in premiere! Bijna honderd bezoekers waren op deze feestelijke avond afgekomen en genoten van de leuke en positieve films over de Vogelbuurt. 

 

Klik hier om meer te lezen over deze premiere en bekijk hier de foto's!